Producten

Ontdek de overheerlijke producten van BOMI

Ontdek onze producten!

Hierna volgt de lijst met onze producten die we met hart en ziel telen en sorteren om de consument, die er zin in heeft, van een smakelijke appel of peer te voorzien. Of zoek je in het seizoen een lekkere kers, BOMI kan ervoor zorgen.

Kersen

De kers is, samen met de aardbei, zonder twijfel het meest geliefde zacht fruit. Op ons bedrijf vind je varieteiten als Samba, Regina en Kordia, de kers bij uitstek. Twee jaar geleden werd een perceel van een hectare kersen overkapt om de rijpende vruchten te beschermen tegen regen en wind en tegen de al te gulzige vogels. Daardoor kunnen we klanten nog betere vruchten garanderen.

Appels

In de top tien van de meest gegeten fruitsoorten staat de appel op de eerste plaats. Wij hebben een ruime keuze aan appelsoorten; voor elke smaak en iedere bereiding vind je bij ons wel een aangepaste variëteit. Hier volgt de lijst in de volgorde van het pluktijdstip: eerst wordt de Robijns (een zomer Jonagold) geplukt, daarna de Elstar, dan de Cox, de Boskoop, de Jonagold, de Golden en de Braeburn.

Peren

De peer is nauw verwant met de appel en het waren de Romeinen die er voor zorgden dat die lekkere vrucht over heel Europa werd verspreid. Conference is in ons land "de peer" geworden maar wij telen ook Triomphe de Vienne, Durandeau, Doyenne de Comice, ...